Tür: Action
Tip: TV
Yayın Tarihi: 03/05/2007
Bölüm Sayısı: 5
MyAnimeList Skoru: 7.37
Türkanime TV Skoru: 7.66
Stüdyo: Gonzo
Kaynak: Manga

Afro Samurai

Alternatif bir gerçeklikte kimin belirlediği belli olmayan mutlak görülen bir kural vardır! Evrende iki tane güçlü savaşçı vardır. Bir numaralı kafa bandına sahip olan ve iki numaralı kafa bandına sahip olup bir numaraya meydan okuyan. Kurallar ise net bir şekilde bellidir. Bir numaralı kafa bandına sahip olan en tepededir. Ve kimse ona dokunamaz. Tanrının bahşettiği kafa bandıyla gelen güçleri kullanır. Ona meydan okuyabilecek tek bir kişi vardır o da iki numaralı kafa bandına sahip olan. Fakat iki numara olmak hiç kolay değildir. İki numaralı kafa bandına sahip olan kişi iki numara olduğunu gizleyemez ve her düello teklifini kabul etmek zorundadır. Ta ki 1 numarayla karşılaşana kadar.
Küçük bir çocuk olan Afro Justice olarak bilinen bir adam tarafından bir düelloda babasının yenilip öldürüldüğüne şahit olur. Afronun babası öldükten sonra iki numaralı kafa bandını bir kenara atan ve bir numaralı kafa bandını takan Justice artık tanrısal güçlerin verildiği bir numaralı pozisyondadır. Babasının ölümüne şahit olan Afro ise babasının intikam almak için yemin eder. Artık Afro için zorlu ve tehlikeli bir yolculuk başlar. Hayatta ki tek amacı iki numaralı kafa bandını elde edip Justice e meydan okumak ve onu yenmektir. Acaba Afro bunu başarabilecek midir? Bir numaraya giden yol ne kadar çetin olabilir?


Animenin yönetmenliğini Fuminori Kizaki üstleniyor. Onu Tekken , Street Fighter, X men gibi anime sektörü dışında boy gösteren oyun ve yapımlarında anime versiyonlarının yönetmenlik koltuğunda görüyoruz. Ayrıca bir diğer dikkat çeken unsur ise Animenin seiyuu yani seslendirme kadrosunun Japon ses sanatçısı içermemesi. Afro Samurai’yi ise ünlü Holywood aktörü Samuel L. Jackson seslendiriyor. Bir diğer dikkat çeken unsur ise animenin ana tema müziğinin ünlü rapçi Rza tarafından yapılmış olması.
İlk bakışta konusu çok orijinal gözükmese de yaşattığı bir çok farklılık var animenin. Yukarıda bahsettiğim ünlü Holywood oyuncusu Samuel L. Jackson’ın seslendirmesi ve ana müziğin Rza gibi bir rapçiye ait olması gibi. Fakat sadece farklılıklar bununla sınırlı kalmıyor. Konu her ne kadar kısır da olsa işleniş bir o kadar zengin ve aksiyonu iliklerinize kadar yaşatıyor. Konu bu kadar kısıtlı olmasına rağmen bu kadar çoşkulu izlerleyebilen nadir animelerden. Ayrıca çizimleri diğer animelerden oldukça farklı. Oldukça orantısız ama hoş çizimlere sahip. Aşırı sert ve kasvetli havanın verdiği gazla aksiyonun tavan yapmasını saymıyorum bile. Ve bütün bu etkiyi sadece 5 bölümde veriyor. Evet yanlış duymadınız sadece 5 bölümde. Bir de 25 bölüm olsa neler olabileceğini ben hayal bile edemiyorum. Şunu eklemem gerekiyor. Anime cidden her açıdan ağır bu yüzden küçük yaşlı anime severler için uygun olduğunu düşünmüyorum. Neyse işte bol aksiyon, kan, olay vs seviyorsanız farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız bu anime tam sizlik.

Karakter Tanıtımları

Afro Samurai

Animenin ana karakteridir. Babasının intikamını almak ve bir numaralı kafa bandına sahip olmak için Justice’i yenmek tek hedefidir. Usta bir kılıç kullanıcısıdır.

Justice

Afronun babasını yenen ve bir numaralı kafa bandına sahip olan kişidir. Çok sağlam bir silah kullanıcısıdır. Ve oldukça güçlüdür.

Ninja Ninja

Afro Samurai’nin beyaz saçlı yoldaşıdır.

Otsuru

Sağlık konusunda uzman biridir. Afro ile beraber bir dojoda beraber büyüdüler.

Kuma

Çocuklukta Afro ile aynı dojodan arkadaştırlar. İkili kılıç tekniğinde uzmandır ve oldukça güçlü bir savaşçıdır.

Brother One

Her iki kafa bandının ele geçirilmesini savunan ve Empty Seven adlı kuruluşu kuran ve onun liderliğini yapan kişidir.