Tür: Shoujo
Tip: TV
Yayın Tarihi: 04/04/2018
Bölüm Sayısı: 12
MyAnimeList Skoru: 6.85
Türkanime TV Skoru: 8.93
Stüdyo: Hoods Entertainment
Kaynak: Manga

3D Kanojo: Real Girl

Tsutsui Hikari sosyal hayatı olmayan bir otakudur. Okuldaki tek arkadaşı kendisi gibi otaku ve sosyal yönü zayıf olan Yuuto Itou’dur. Tsutsui genellikle okul çevresindeki insanlar tarafından ürpertici ve garip bulunur ve acımasız bir şekilde alay edilir. Ancak o bu duruma alışmıştır ve insanlar çok fazla umrunda değildir.
Bir gün geç kaldığı için Igarashi Iroha ile havuzu temizleme cezası alan Tsutsui’nin korktuğu başına gelmiştir. Hayatta en sevmediği 3d kız tipiyle birlikte havuz temizleyecektir. Tsutsui Igarashi’nin okulu pek takmayan aşırı rahat davranışları olan ve hergün başka erkeklerle takılan havalı bir tip olduğunu düşünmektedir. Ama gerçekte hiç de böyle bir durum yoktur. Tam aksine onunla dalga geçmesini beklerken  arkadaş canlısı ve sıcak davranır. Bu durum Tsutsui’yi oldukça şaşırtsa da pek üstünde durmaz. Güven sorunu ve kafasındaki önyargı nedeniyle Igarashi’ye karşı sert tavırlarına devam eder. Ancak havuz temizleme olayı dışında daha birçok kez karşılaşan ikili arasında garip bir bağlantı olmaya başlar. Igarashi ve Tsutsui arasındaki bu bağlantı giderek yakınlaşmaya dönüşür. Tsutsui ilk kez 3D bir kız arkadaş edinmenin eşiğindedir. Acaba bu durumla başa çıkabilecek midir?


Serinin yönetmenliğini Takashi Nao’ya yaparken ana karakterlerden Iroha Igarashi’nin seiyusu Kakeguri animesinde Yumemi Yumemite karakterini de seslendiren Serizawa Yuu’dur.  Diğer bir ana karakter Hikari Tsutsui’yi ise Teppei Uenishi seslendirmektedir.
Animenin konusuna gelecek olursak, tipik bir Romantik, Shoujo karışımı gibi gözükse de karakterlerin orijinal tasarımları seriyi izlenebilir ve güzel kılıyor. Tsutsui’nin otaku tavırları çok bilindik tavırlar olsa da tavır açısından orijinal bir karakter. Ayrıca Igarashi’nin tavırları tipik shoujo karakterlerinin dışında. Tsutsui’ye Tsutsun diye seslenmesi bile karakterine orjinallik katan etmenlerden. Animenin sıcak havası ve ikilimizin birbirinin açıklarını kapatması da seriye hoş bir hava katmış açıkçası. Ek olarak seriye eklenen komedinin de çok yerinde olduğunu ve izlenebilirliği fazlasıyla arttırdığını söyleyebilirim. Kısacası bu tarz Romantik, Shoujo ve Komedi unsuru animeleri seviyorsanız izlemeniz şiddetle tavsiye edilir. 13 yaşın altındaki küçük izleyiciler için pek uygun olmadığını da ekleyebilirim. Çünkü anime de bol bol yakınlaşma ve öpüşme sahneleri mevcut ancak ecchi sahneler barındırmadığını da söyleyeyim.

Karakter Tanıtımları 

Hikari Tsutsui

Animenin ana karakterlerindendir. Otaku tavırlarına ve asosyal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle arkadaş ve çevre edinmekte zorlanmaktadır. Buna rağmen bunu sorun edinmez. Çünkü o sanal dünyayı gerçek dünyadan daha fazla önemsemektedir.

Iroha

Igarashi

 

Animenin ana karakterlerindendir. Çekici güzel ve alımlı tavırlara sahiptir. Aynı zamanda rahat okulu umursamayan ve sürekli farklı erkeklerle takılan bir yapısı vardır. Fakat Tsutsui’nin tavırları onu fazlasıyla etkilemiştir.

Mitsuya Takanashi

Tsutsui’nin tek gerçek arkadaşıdır. Ve onun gibi otaku ve asosyal eğilimlere sahiptir.

Arisa İshino

Tsutsui’nin sınıf arkadaşı ve yakışıklı erkeklere fazlasıyla ilgili.